Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 17/5/2018 και ώρες 13.00 – 14.30 , στην αίθουσα εκδηλώσεων Δ.Σ.Α. (οδός Ακαδημίας 60, 1ος όροφος) θα  δοθεί συνέντε...

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Στο Εφετείο διεκδικεί την αθώωσή του ο Γιώργος Μήτσου

Με μόνα στοιχεία τις αντικρουόμενες μαρτυρίες των Δελτάδων που τον συνέλαβαν, το 2016 καταδικάστηκε σε τρία χρόνια χωρίς αναστολή για αντίσταση κατά της αρχής, διακεκριμένη διατάραξη κοινής ειρήνης και σωματική βλάβη αστυνομικού. Τώρα ο Γιώργος Μήτσου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών και διεκδικεί την αθώωσή του.
Το 2010 η Αθήνα ζει μεγάλες διαδηλώσεις και ολοένα εντεινόμενη αστυνομική βία. Στις 15 Δεκεμβρίου τα συνδικάτα καλούν σε γενική απεργία. Ο Γιώργος είναι 22 χρόνων, φοιτητής στην ΑΣΠΑΙΤΕ και μέλος της κίνησης «Δικαίωμα».
Μετά τη λήξη της πορείας, η ομάδα αποφασίζει να πορευτεί προς το κτίριο της ΓΣΕΕ. Στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού οι διαδηλωτές αντιλαμβάνονται πως δικυκλιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ τους ακολουθούν.
Οπως διηγήθηκε τα γεγονότα ο Γιώργος στην «Εφ.Συν.», «το μπλοκ ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας ειρηνικό και ουδέποτε προκάλεσε επεισόδια.
Αυτοί επέλεξαν να διέλθουν μέσα από το μπλοκ, διαλύοντας την πορεία, με κίνδυνο να τραυματίσουν μέλη της κίνησης.
Ενα μηχανάκι της ομάδας ΔΕΛΤΑ με δύο επιβαίνοντες μου επιτέθηκε εντελώς απρόκλητα και με έριξε κάτω. Η επίθεση ήταν συντονισμένη και είχε προαναγγελθεί λίγα δευτερόλεπτα πριν. Είπαν ότι έχουν εντολή να μας διαλύσουν».
Ενώ ο Γιώργος είναι πεσμένος στο οδόστρωμα, άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ τον συλλαμβάνουν.
Το βούλευμα τον παραπέμπει για τρία πλημμελήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση κατά της αρχής). Μετά από πολλές αναβολές, η δίκη του έγινε στις 10 Οκτωβρίου του 2016 και τότε ο Γιώργος εισέπραξε τρία χρόνια χωρίς αναστολή, χωρίς ελαφρυντικά, χωρίς καμία αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου και του λευκού ποινικού μητρώου.
Στις 21 του μήνα ο Γιώργος Μήτσου θα διεκδικήσει την αθώωσή του. Την Πέμπτη 17/5 στη 1 μ.μ., ο συνήγορος υπεράσπισής του Κώστας Παπαδάκης και μέλη της «Επιτροπής συμπαράστασης του Γιώργου Μήτσου» οργανώνουν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ (οδός Ακαδημίας 60, 1ος όροφος).