Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 17/5/2018 και ώρες 13.00 – 14.30 , στην αίθουσα εκδηλώσεων Δ.Σ.Α. (οδός Ακαδημίας 60, 1ος όροφος) θα  δοθεί συνέντε...

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Έφεση κατά ενός απίστευτου σκεπτικού

Ο Γιώργος Μήτσου συνελήφθη στη διάρκεια μιας επικίνδυνης και απρόκλητης επίθεσης αστυνομικών των ομάδων Δέλτα και Δίας εναντίον διαδηλωτών της συλλογικότητας Δικαίωμα, που πορεύονταν ειρηνικά στις 15 Δεκεμβρίου 2010 – μέρα μιας μεγάλης γενικής απεργίας*. Οι ευφάνταστες αρχικές κατηγορίες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, οι οποίοι μιλούσαν για… 400 κουκουλοφόρους που τους επιτέθηκαν με καδρόνια, πέτρες κ.λπ. (αποσκοπώντας στην παραπομπή του συλληφθέντα με τον τρομονόμο), κατέπεσαν όταν δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες και μαρτυρίες που αποδείκνυαν τον ειρηνικό χαρακτήρα του μπλοκ –και του ίδιου του κατηγορούμενου– καθώς και την προσπάθεια των διαδηλωτών να αποφύγουν οποιαδήποτε σύγκρουση.
Παρ’ όλα αυτά, ο Γιώργος Μήτσου παραπέμφθηκε με τρεις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Στη δίκη που έγινε μετά από 6 χρόνια καταδικάστηκε και για τις τρεις, αν και μόνες οι καταθέσεις των αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας αρκούσαν τουλάχιστον για: 1. την απαλλαγή του από τη «διατάραξη κοινής ειρήνης» (οι αστυνομικοί, αναιρώντας όσα έλεγαν στην έκθεση σύλληψης, παραδέχθηκαν ότι το μπλοκ ήταν «απόλυτα ειρηνικό»), και 2. τη μετατροπή της «βαριάς σωματικής βλάβης» (οι αστυνομικοί δεν προσκόμισαν ούτε απλή ιατρική βεβαίωση…) σε «όλως ελαφρά». Επίσης, στον Γιώργο Μήτσου δεν αναγνωρίστηκε καν ο πρότερος έντιμος βίος, οπότε τυχόν επιβεβαίωση της πρωτόδικης ποινής δεν θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Το σκεπτικό δημοσιεύθηκε μόλις πριν λίγες εβδομάδες (ενάμιση χρόνο πήρε η καθαρογραφή της απόφασης…) και δίνει στην υπόθεση ξεχωριστή σημασία. Διότι, πέραν της επιδεικτικής αγνόησης των γεγονότων, προβάλλονται μια σειρά απίστευτοι γενικότεροι ισχυρισμοί. Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές κατηγορούνται ότι βγήκαν στους δρόμους παρόλο που… «η κυβέρνηση είχε εκλεγεί προσφάτως» και «είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης», ενώ η συλλογικότητα Δικαίωμα συκοφαντείται ως «εγκληματική οργάνωση»! Αυτά είναι δύο μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα ενός σκεπτικού που προφανώς γράφτηκε… εν βρασμώ ψυχής. Ζητούμενο της έφεσης είναι η μοναδική εύλογη κατάληξη αυτής της υπόθεσης: η αθώωση του Γιώργου Μήτσου. Καλούμε όποιον μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στην κάλυψη των δικαστικών εξόδων, καταθέτοντας χρήματα στον παρακάτω λογαριασμό, με την ένδειξη «ΔΙΚΗ»:
Εθνική Τράπεζα: 163/944259-67
ΙΒΑΝ: GR5001101630000016394425967, BIC: ETHNGRAA
Δικαιούχοι: Σωτηρίου Ελένη, Τούντα Ζωή Γεωργίου